Donderdag 21 juni 2018 | Breda

LCOR header

OVER LCOR

Welkom bij het Landelijk Congres Openbare Ruimte

Een gezonde samenleving kenmerkt zich door een gezonde openbare ruimte. Hoe dan ook is het openbaar domein van invloed op het welbevinden van de mensen. Dat welbevinden staat centraal op het 14e Landelijk Congres Openbare Ruimte en is ook het centrale uitgangspunt van de Award Beste Openbare ruimte. Dit jaarlijks congres van (vakblad) Stedelijk Interieur vindt plaats op donderdag 21 juni in Breda.

Schone lucht, sociale interacties, betrokkenheid, veiligheid: het maakt mensen gelukkiger, voorkomt klachten en bespaart de gezondheidszorg door preventie uiteindelijk miljarden. Vandaar dat we ook wel spreken van  ‘positieve’ gezondheid. Een gemeente als Utrecht maakt ‘gezond stedelijk leven’ tot de centrale doelstelling bij de vernieuwing van het Stationsgebied en Beurskwartier. Zelfs de kleine Limburgse gemeente Voerendaal voert een actief beleid vanuit positieve gezondheid.

Hoe staat het met de zoektocht naar de juiste mix van fysiek, sociaal en gezond? En hoe voorkomen we dat ‘gezond stedelijk leven’ beperkt blijft tot de voorlopers onder de gemeenten? Op het Landelijk Congres Openbare Ruimte pellen we het begrip tot de kern af, en beantwoorden we met ontwerpers, beheerders en andere praktijkdeskundigen de vraag hoe de openbare ruimte in uw gemeente, wijk én straat kan bijdragen aan positieve gezondheid.

Geen congres met ‘stilzitten en luisteren’
Deze editie kent een nieuwe opzet, we laten u niet stilzitten! In de ochtend hoofdsprekers op het podium en aansluitend gaat u met hen en uw congresgenoten debat. En dan: 6 kennissessies in de buitenlucht van Breda. Hoe actuele thema’s worden vertaald naar de praktijk van de stedelijke inrichting. Daarna zoeken we met de sprekers en elkaar verdieping tijdens de deelsessies.  Hoe het programma zich vertaalt in een schema, leest u op de volgende pagina: www.lcor.nl/programma

Wat leert u op het Landelijk Congres Openbare Ruimte?

  • Proces: hoe zetten we het proces in gang richting positieve gezondheid ?
  • Preventie: wat moet er gebeuren om positieve gezondheid te ondersteunen?
  • Hoe staat het met de meetbaarheid van goede gezondheid in de gemeente?
  • Hoe kunnen gemeenten hieraan vormgeven vanuit ontwerp, beheer en het sociaal domein? Welke partijen moeten daarvoor samenwerken?

Wie zijn uw congresgenoten?
Openbare ruimte professionals, net als u! Circa 200 ontwerpers, beheerders en beleidmakers die werkzaam zijn bij gemeenten, maar ook stedenbouwkundigen, adviseurs en landschapsarchitecten uit de private bedrijfstak komen naar Breda!

Met dank aan onze partners: NVTL, Gemeente Breda en Struyk Verwo Infra

Een congres staat nooit op zichzelf. Met hulp van onze partners NVTL, Gemeente Breda en Struyk Verwo Infra zijn we tot de invulling van het programma gekomen.

Collega deal: kom samen met een collega naar het congres: (bijna) twee voor de prijs van één!
Ga naar http://www.lcor.nl/inschrijven om de deal te bekijken.

PROGRAMMA

Bekijk hier het complete programma.
>> Klik hier

INSCHRIJVEN

Schrijf u nu in voor het Landelijk Congres Openbare Ruimte!
>> Klik hier 

Struyk
NVTL
Stedelijk Interieur
Gemeente Breda
ELBAREC

Stedelijk Interieur is een product van ELBA\REC