Donderdag 21 juni 2018 | Breda

LCOR header

EXCURSIES

6 kennissessies in de buitenlucht: beleef de gezonde stad, met een Bredase lunch (12.30-14.00 uur). Hoe actuele thema’s worden vertaald naar de praktijk van de stedelijke inrichting. Programma onder voorbehoud.

Kennissessies op locatie 12.30 - 14.00 uur Spreker
Gezond ontwerp van een groene route
Excursie door Belcrum: hoe verbindt de Groene Route met het Havenkwartier en het Stationskwartier met het historisch centrum van Breda (Speelhuislaan – de Groene Loper Willemstraat – Valkenbergpark).Wat waren de uitgangpunten bij dit ontwerp en hoe werkt het in de praktijk?
 
Onder leiding van Audrey Court (NVTL), Hans Dekker (NVTL) en Harold van den Broek (Landschapsarchitect van Stadsingenieurs Breda)

Gezond ontwerp van een nieuwe wijk
Gebiedsontwikkeling in het Havenkwartier.  Een oud haven- en industrieterrein wordt een nieuwe wijk met 1000 woningen, met een combinatie van wonen, werken, cultuur, vrije tijd en retail. Hoe moet dat een gezonde wijk worden?

Onder leiding van Willemien De Wolde (NVTL), Jan Janse (NVTL) en Onno van der Heijden (gemeente Breda)

Creatief groen beheer samen met actieve burgers
Hoge Vucht: hoe werken de wijkdeals en burgerparticipatie in een wijk met achterstanden? Daarnaast het voorbeeld Park Geeren-Zuid: hoe draagt groenbeheer door burgers bij aan de leefbaarheid? ‘Geen siergroen maar gebruikersgroen’.

Onder leiding van Peter de Visser (Stadsbeheer Zoetermeer), Jack Rasenberg en Ton Gjeltema (gemeente Breda)

Ruimtelijke en klimaatadaptatie: groen en blauw voor een beter klimaat
Klimaatadaptatie in Breda Centrum: het doortrekken van de rivier de Nieuwe Mark, vergroening van de Oude Vest, Josephschool. Hoe draagt dit bij aan ruimtelijke en klimaat adaptatie?

Onder leiding van Harte Hartlief (Ecoconsult), Dennis Ezendam en Peter van Schie (gemeente Breda).

De gelukkige stad
Gezondheid gaat ook over ontmoeting en welbevinden. Hoe kunnen een goede inrichting en beheer hier aan bijdragen? Van waterbeheer tot geluksroute. Dialoog tussen perspectieven via een tocht langs de “Ruimtelijke parels” van Breda: ruimtelijk adaptieve projecten in de binnenstad en aansluitend Park Valkenberg.

Onder leiding van Akshaya de Groot (geluksdeskundige) en Ivo Derksen (gemeente Breda). 
De beweeglijke stad: hoe de inrichting van de stad stimuleert tot gezond leven
Hoe draagt een aantrekkelijke inrichting van oude bedrijventerreinen bij aan een gezonde levensstijl? Bezoek de gezondste initiatieven in het nieuwe Breda, op het Schiereiland, Via Breda: STEK, Pier 15, Belcrum Beach.
Onder leiding van Wendy van Kessel (stedebouwkundig ontwerper Urhahn), Bertwin van Rooijen en Daniëlle Dictus (gemeente Breda)

 

 

PROGRAMMA

Bekijk hier het complete programma.
>> Klik hier

INSCHRIJVEN

Schrijf u nu in voor het Landelijk Congres Openbare Ruimte!
>> Klik hier 

Struyk
NVTL
Stedelijk Interieur
Gemeente Breda
ELBAREC

Stedelijk Interieur is een product van ELBA\REC