Donderdag 15 juni 2017 | Hilversum

LCOR header

DEELSESSIES

Deelsessies 11.15 - 12.30 uur Spreker
De vervangingsopgave: van doel tot middel
Een enorme vervangingsopgave, en een aantal fikse uitdagingen voor onze steden. De opgave is om deze in samenhang aan te pakken en daarmee tot nieuwe oplossingen te komen voor de komende eeuw. Beheerders hebben daarin een sleutelrol. Pak die handschoen op! Wiebe Oosterhoff deed landelijk onderzoek naar de opgave en kwam tot 6 uitdagingen.
Wiebe Oosterhoff (gemeente Almere)
Klaar voor het klimaat
Vrijwel alle steden kampen met de gevolgen van klimaatverandering. Ruim 90 procent van de kosten voor herstelschade kan vermeden worden door te investeren in adaptieve maatregelen. Floor van den Bergh is als adviseur klimaatadaptatie en technisch ontwerper onder andere betrokken bij het project De Straad, en het klimaatadaptief maken van de Kruidenbuurt in Tilburg.
Floor van den Bergh (Buro Bergh)
Gezondheidswijzer van Provincie Gelderland en GGD
Hoe bepaal je of een wijk of buurt gezond is? En waar liggen kansen om te verbeteren? Met dit vraagstuk zijn de Gelderse GGD’en en RoyalHaskoning DHV in opdracht van de provincie aan de slag gegaan. Het resultaat is de quickscan ‘De Gelderse Gezondheidswijzer’. Het geeft een overzichtelijk beeld van allerlei aspecten van een wijk. Het gaat daarbij om milieuaspecten, zoals luchtkwaliteit en geluid, maar ook gezondheidsbevorderende thema’s, als groen en de mate waarin een omgeving stimuleert tot bewegen, zijn meegenomen.
 
Mark Groen (RHDHV)

PROGRAMMA

Bekijk hier het complete programma.
>> Klik hier

INSCHRIJVEN

Schrijf u nu in voor het Landelijk Congres Openbare Ruimte!
>> Klik hier 

Struyk
NVTL
Stedelijk Interieur
Gemeente Hilversum

Stedelijk Interieur is een product van Elba-Rec