Donderdag 21 juni 2018 | Breda

LCOR header

DEELSESSIES

Verdiepingssessies: de gezonde stad van denken naar doen
14.15 – 15.30 uur
Spreker

Een gezonde leefomgeving vraagt radicale keuzes
Willemien De Wolde en Jan Janse geven in een korte inleiding weer wat de opgave is voor een gezonde leefomgeving. Rollen en verantwoordelijkheden en mobilisatie spelen daarbij een rol. Tegen de achtergrond van de ambitie van de gemeente Breda met het gebied kijken de deelnemers in workshopsetting of dit leidt tot een gezonde leefomgeving en wat er eventueel anders moet en wat je daarvoor moet doen.

Willemien De Wolde (NVTL) en Jan Janse (NVTL)

De beweeglijke stad
Visie van Wendy van Kessel (stedebouwkundig ontwerper Urhan en co-auteur van het boek ‘De beweegvriendelijke stad’) op de inrichting van de  beweeglijke stad. Hoe moet het stedelijk weefsel hierop worden aangepast?  Hoe kun je gezondheid in een stedelijke omgeving  stimuleren? 

Wendy van Kessel (stedebouwkundig ontwerper Urhahn)

De gelukkige stad: openbare ruimte, ontmoeting en welbevinden
Wat zijn de voornaamste invloeden op stedelijk geluk? Hoe dragen inrichting en beheer hieraan bij? Kun je meten of geluk dankzij een betere leefomgeving vooruit gaat? Waar eindigt onderzoek en beginnen ontwerp, samenspel en creativiteit? Geluksdeskundige Akshaya de Groot laat zien hoe “geluk voor allen” als leidraad ons perspectief op de openbare ruimte verrijkt.

 

Akshaya de Groot (geluksdoctorandus, Jeremy Bentham instituut voor Beleid & Geluk)

Brabantse Health Deal: gezond leven in een gezonde, economisch vitale omgeving
De ambitie van de Brabantse Health Deal is: gezond leven in een gezonde, economische vitale omgeving. Hoe creëer je blijvend een gezonde leefomgeving? Hoe maak je de stad of regio prettig leefbaar en aantrekkelijk? Hoe zorg je tegelijkertijd voor een goed vestigingsklimaat en economische concurrentiepositie?

Niels de Beer (Avans) en Marcel de Heer (gemeente Breda)

Groene verbindingen met de burger in de hoofdrol
De Groene Connectie rijgt een groot aantal bewonersinitiatieven in Rotterdam Delfshaven aaneen tot een 8 kilometer lang lintpark. Ontstaan door de onderlinge samenwerking tussen bewonersgroepen krijgt de Groene Connectie steeds meer de status van een stedelijke promenade en dringt zo ook de formele planprocessen binnen. Wat kunnen we leren van de Groene Connectie en vergelijkbare voorbeelden in Breda, Utrecht en Almere? Onder leiding van Catherine Visser, Audrey Court en Jelle Bennema (NVTL) krijgt de zoektocht naar verbindingen inhoud.

Catherine Visser, Audrey Court en Jelle Bennema (NVTL)

Programma onder voorbehoud.

 

PROGRAMMA

Bekijk hier het complete programma.
>> Klik hier

INSCHRIJVEN

Schrijf u nu in voor het Landelijk Congres Openbare Ruimte!
>> Klik hier 

Struyk
NVTL
Stedelijk Interieur
Gemeente Breda
ELBAREC

Stedelijk Interieur is een product van ELBA\REC